lørdag den 27. marts 2010

MZ-mania'en trænger sig på

Med to MZ'ere på vejen, og måske en tredje på vej (hvis Jonas lige tager en af Lacours og trimmer den), er der ved at være lagt i kakkelovnen til at DK's hårdeste øst MC-bande skal hærge rundt og gøre vejene usikre og røgfyldte. Se jer for derude!


Søren poserer på bedste østmanér med det gule vidunder, som på nær lidt ladeproblemer kører som en drøm.

Vi havde også besøg af Lea og Magnus i torsdags, der fik gjort en BMW R80 forårsklar ude i den solbeskinnede gård. Rigtigt hyggeligt med besøg fra nye mennesker.

mandag den 22. marts 2010

Lige siden jeg var Lille!

Drømmen har altid været at få gang i et Ducati projekt. Efter at have afhændet en gammel boble og sendt min pimpede Hercules videre til Morten Raun, blev der penge til at komme igang med et nyt projekt. Først kiggede jeg meget på at købe en fin Moto Guzzi i Tyskland og bygge en racer, men i virkeligheden er det Ducati'en der der trækker så nu skal det være!
De gamle smukke Ducati'er med Königswelle motor er fantastiske, men både dyre og ikke videre praktiske eller driftsikre, hvis man også gerne vil brude maskinen til hverdag (og det vil man!). De nyere SS'ere fra 90'erne er anderledes driftsikre, men ikke særligt lækre at se til eller sjove at bygge videre på. Torben og Jeppe fra Oliehulen havde dog en god ide, tag en Ducati Pantah fra 80'erne og smid sager på fra en nyere 750'er SS og man får den perfekte Ducati, til en billig penge! Genialt!
Inspirationen kommer fra Ducati's succesfylde TT2 racere fra firserne, Basen var en ducati Pantah med et andet stel. Super let og hurtig! Der er lang vej!

Projektet starter med denne gamle Cagive Alazzurra. Cagiva købte Ducati i 80'erne og brugte Pantah platformen til at lave deres egen lille tourer med. Ikke køn, men Ducati indenunder, og billig!

Planen er så at købe en Ducati 750 SS'er fra 90'erne i Tyskland og snuppe motor, affjedring, hjul og ledningsnet.

Jeg har ikke travlt med projektet, da dette her virkeligt skal være min drømme Ducati, men tilsidst må den gerne ligne noget i den her retning, bare med bedre affjedring og mere skud i motoren. Heldigvis er der andre der har lavet det samme projekt, så jeg skal ikke opfinde den dybe tallerken. Desuden har jeg allerede købt de første stumper så nu er der ingen vej tilbage.I baggrunden kan man se s Jeppes fine maskine, der vil virke som inspiration. Det skal nok vise sig praktisk at have et mere eller mindre færdigt projekt ved hånden når jeg får problemer med motor, udstødning, ledningsnet, affjedring, hjul, tank, sæde og alle de andre ting.

I weekenden er der stumpemarked og forhåbentligt kan jeg der få set på en fin Alazzurra som der er blevet opsnust!



fredag den 19. marts 2010

Nye bremser på vej - endelig!

En opgradering, der har været længe undervejs - første forsøg mislykkedes, da de 4-stemplede kalipre ikke kunne være der for egrene. Nu har jeg imidlertid fundet et sæt fine 2-stemplede Tokico kalipre fra en SV650, som passer fint.

Hjulet er kommet af, så begge 320 mm skiver kan komme på, med hvert sit 6mm afstandsstykke bag

Den detaljerede arbejdstegning...

Og her en kaliper. Jeg fik lavet et mock-up i finér og det så ok ud. Jeg skulle gerne have en endelig version klar i løbet af påsken. Og SÅ skal der snart laves stoppies :-)

torsdag den 18. marts 2010

En lille aperitif

Jeg sidder i øjeblikket og er ved ligge sidste hånd på en opgave, som har slugt min tid den seneste måned. Om et par dage er jeg en fri mand, men det kommer til at kræve en slutspurt af cykelsportslige dimensioner. Midt i det morads af indre motivationskampe, faglig angst og ja, overspringshandlinger, falder jeg så desværre over videoklippet nedenfor. Et klip som får mit motorcykelsavn til at blusse op som Søren Lacours hjemmelavede ildshows-napalm. Men med SR'ens motor hevet ud og splittet i atomer (en mild overdrivelse), ser det lidt ud til at jeg må stole på den gode gamle MZ'er til at hive mig gennem den første portion af det spæde forår - lad os kalde det en forret, og forvente en 12 retters motorcykelsæson forude.

It's Better In The Wind - Video Trailer from Scott Toepfer on Vimeo.

Igang med glasfiberen!

Den fine engelske Cafe Racer tank passer ikke helt på CB500'eren, det bliver dog hurtigt klaret med vinkelsliberen. Nu skal der bare limes en nu bund på uden man får malerhjerne.

MZ Challenge 2011

Som det sikkert er gået op for mange har vi en usædvanlig svaghed for de østeuropæiske skønheder fra zschopau. Planen er at vi sommeren 2011kører rundt om sorte havet på 150 cc MZ'ere. Indtil videre går alt efter planen, det vil sige at der bliver raget MZ'ere til sig i massiv stil. Denne gang var det Knudsens tur:


Vores bedste ven HP stillede endnu engang sin fine Ford Transit fra gamle dage til rådighed, vi elsker den maskine! Turen gik mod en lille by syd for Mørkøv hvor der stod en 150 TS'er "Kan køre uden papirer". 700 kr!

Søren kunne ikke stå for den fine maskine og prisen blev endda forhandlet ned til 500 kr! Den kunne ikke lige starte, men det fikser vi snart, så ind i Transit'en med svinet og hurtigt væk fra den vest-sjællandske outback hvor folk mangler fortænder og ikke har varme på.

Vel hjemme i København var der lutter glade dage. MZ'eren er i fin stil og skal bare lige fifles lidt med så er det afsted (forhåbentligt!)

Gul MZ'er, Glad mand!

Igår blev der så pillet lidt ved maskinen. Maretti er en gammel MZ-(ma)rotte og gjorde sit, men strømmen var blev væk i det noget saksede ledningsnet, imorgen kommer Morten Risom dog til byen og så skal den snart komme i gang!

Den store plan, sommeren 2011 er det afste3d på MZ'erne!

fredag den 5. marts 2010

Arne-drengene drog mod syd



Gennem det sidste stykke tid har tre af drengene nede fra vores venskabsværksted, Arnes Dækservice, forberedt deres tur rundt om Middelhavet på motorcykler. Tre måneder er der sat af til projektet og i dag var der afgang. De tårevædede kærester blev kysset farvel, de sidste ting blev sat fast med strips og tape og den hjelm, der de næste tre måneder kommer til at lugte mere og mere af selvdødt dyr, blev trukket ned over fjæset.


Magnus drager afsted på Bimmeren med den über seje Dakar tank


Bjørn skal sidde 3 måneder på en XT600


Mikkel betvinger sin fantastiske hjemmemalede Ténéré

Første etape går mod Hamburg, hvor de skal på biltoget mod Sydfrankrig. Hvis alt går vel, så kan man følge gutternes tur på deres blog, De Hårde Bananer. Inde på siden kan man også se lidt bagud på deres forberedelser.


Bjørn beundrer sin maskine og beder sikkert en stille bøn inderst inde.


Magnus har spændt dækjernene fast på styrtbøjlerne. Vi håber at han ikke får brug for dem.

Vi ønsker dem en fantastisk tur og håber at høre masser af spændende historier undervejs. Ganske mobilsnedigt lavede vi lige en lille video fra afgangen - se den nedenfor!

torsdag den 4. marts 2010

Krumtap + masser af svejs + øl = stor succes!

Jeg nåede lige inden flytningen at skille unit motoren helt ad, og konstatere at møtrikken, der holdt sludge trap'en inde, var maltrakteret til en uformelig klump metal, smurt ind i loctite. Siden rykkede vi pløkkerne op og drog mod Nordvest, og på rekordtid har vi fået værkstedet sat op så flot, at alle har blod på tænder, hænder og tænger, for at komme til at skrue på maskinerne (nu hvor dagen jo allerede har tiltaget 4 timer!).

Nu fik Svejsemand den geniale idé, at der bare skulle en hel masse svejs til (ligesom på min krumtap-not), så skulle den nok komme af.

Således blev der svejset en møtrik ovenpå møtrikken, som blev fyldt op med svejs til den var rødglødende - og ud kom den!

til vores store overraskelse var der slet ikke nogen sludge trap inde i krumtappen... Ikke så godt. For den skal sortere skidt og skruer fra olien så det ikke bliver slynget videre rundt i motoren.


... så stemplerne har set bedre dage, ligesom sølerne, og krumtappen skal nok også drejes af. Cylinderen skal hones og måske bores op. Jeg må ned til det nærmeste pengetræ, og vente på lidt nedfaldsfrugt...

Nok om det - Søren fik grundet sin tank, og vi forsøgte ihærdigt at få ham til at kaste sig ud I at modificere bunden, så den passer bedre på stellet (do it!).

Vores meget fine, nye værkstedsbord med 3 mm stålplade ovenpå.


Mens der ihærdigt blev drukket øl i det tilstødende lokale, blev der fortalt røverhistorier og planlagt skruerier på værkstedet...

mandag den 1. marts 2010

Nyt værksted, nyt rod og nye muligheder


Som nogen måske har hørt, så er vi flyttet i et nyt værksted med vores cykler. Vores motorcykelprojekter og og vores knallertfestisch, Teufelskerle, deler jo værkstedstag, så tag et kig på vores knallertblog for at se flere billeder fra flytningen og og det nye sted.

BMW'en der måtte gå sine egne veje

Det sidste vi hørte på bloggen om Christian og hans R75'er var at den trillede lystigt rundt i det Københavnske. Men så begyndte rygterne at svirre om at han solgt det "lille" vidunder. Og ja, der er åbenbart noget om snakken, for i sidste uge dumpede den her mail ind:

"Det ser rigtigt spændende ud med jeres nye klubhus, jeg må snart komme forbi og se hvad i går og laver. for lige at gøre BMW historien færdig var jeg desværre nødt til at sælge den igen i efteråret, der var en køber der ikke kunne leve uden ;) men her er der lige et par billeder af hvordan den tog sig ud."







Vi er kede af at vi aldrig fik det at se på vejen, og at du måtte skille dig af med den. Håber der snart er fart under et nyt projekt.