tirsdag den 2. september 2014

Nye hjul!

I Sverige ved vi alle, at alt er 20% bedre. Og ikke alene er de maskiner man kan finde i Sverige 20% mere velholdte end de Danske, der er også 20% flere af dem i laderne, og en sjælden gang i mellem finder man dem også til langt under 20% af prisen (også uden afgift). Sådan var tilfældet her, og selv om ingen rigtig havde råd efter en lang sommer hvor sparegrisen er brugt på totaktsolie, kan man blive nødt til at overbevise sig selv, at livet ikke går videre før stalden er beriget med en ny BMW.

En ven af en ven af Johan havde været på udkig efter en BMW K100, og fandt en samlet pakke med fire maskiner, der havde stået i en 6-9 års tid og samlet støv. En R80st, en K100, en K75 og en K1'er. K1'eren kunne han dog ikke stå for, og besluttede sig for at sælge resten af. Den slags kan vi hjælpe med, når prisen er åndssvag.

 Flot, flot, og meget sjælden R80st, med lavt kilometertal. De findes ikke, og aldeles ikke til en billig penge. Købt!
 Knap så flot, men faktisk komplet K100. For modellen et beskedent kilometertal, og så kan den bryste sig med at være en af de første 100 udstillingsmodeller. Original motorcykelhistorie, til en absolut latterlig pris. -Lad os håbe at SKAT er enige i at den skal være billig.
 "Why is it always me?"
 Shh, og spis din pæredonut(?).
Knap så appetitligt, men skybrud eksisterer ikke kun i København, og kælderen hvor alle maskinerne stod, var en kort overgang faktisk helt i fare, knap et døgn inden handlen gik ned. Stort drama, der endte lykkeligt. I hvert fald for os.
 Sælgers K1'er, som har stået lige så længe som vores. Sindssygt slut80'er sci-fi luftskib med ABS! Retro-future, men dog med en 16-ventilers motor, der kan pløje skidtet op på 240 km/t gennem et evigt stigende powerband. Yowsa, man forstår godt at han beholder den.
 Apropos 240, havde han også en tunet v-max med 240 heste på baghjulet. Søren var flyvende, selv i stilstand.
 Af andre spændende ting han havde til salg, var også denne charmerende Mustang Mamba med en fin lille 2-gears Zündapp motor. Fin Svensk knallert historik.
 "Är man kräsen, blir man utan" -words to live by.
 Haps med dem og afsted mod solnedgangen i vest!
Dejlig tur, med en sitrende bagage! Der er ikke meget der kan slå forventningens søde glæde på vej hjem med nyt maskineri!

Og ingenlunde var man nået hjem med lidt ny benzin på dunk, og et friskt lånebatteri, før satme begge maskiner sprang i gang! 6 års stilstand for K100'eren, 9 år for R80'eren, og så blæser de i gang på så lidt. Det er sgu utroligt, og man må håbe at det er tegn på hvordan det kommer til at gå dem fremover. Selvfølgelig skal der påregnes en heftig omgang start-service, men alligevel. Godt i gang.


1 kommentar:

  1. Jag är glad att ni uppskatade min ide att kontakta Johan - jag tänkte att någon från knallert-klubben kommer säkert att vara intresserad.

    SvarSlet