fredag den 30. december 2011

CB 550 - the Avenger, part III

Så blev det endelig tid til at rykke på mit Honda CB 550 cafeprojekt... Det originale bagstel er lidt kluntet og jeg kunne ikke få det til at stemme overens med de ideer jeg havde om hvordan bagenden skulle se ud. Jeg kan godt li de rene, simple linier man finder på diverse old-skool racers, så der var ikke andet for, end at finde bedste-ven-vinkelsliberen frem og pynte lidt på sagerne.
Standard stel har for meget niller-naller og skal slankes...  
Af med diverse overflødelige beslag - vi skal have rene linier!
Den originale bagende skæres af...
Dagens høst af gammelt jern...
Det var nemt nok at skære alt det shit væk man synes var i vejen og grimt, men hvordan dælen skulle jeg bygge en ny bagbro? Jeg ville gerne have en halvrund-halvfirkantet svunget bagbro,  men har ikke adgang til diverse fancy rør-bukkere.... what to do?  Som sædvanligt lå løsningen i den hellige to-enighed af mit klunsede skrammel og the all-mighty vinkelsliber. Et gammelt cykelstyr blev hentet frem, og af to buede halvdele, kunne jeg lave lige den bagbro jeg havde i tankerne. Det tog et par forsøg, ekstra cuts med vinkelsliberen, men tilsidst var den der. Mega fedt!

Ny bagende laves af high-quality smårustent  dame-cykelstyr.
Et halvt cykelsyr = en halv bagbro.
To halve cykelstyr = en hel bagbro.
De to halve cykelstyrs diametre er ikke så store, så en del af det oprindelige stel, stikker nedenfor. Det var til at begynde med lidt af et problem, da det ødelagde de flotte lige linier fra tanken og bagud. Efter diverse mock-ups og forsøg, fandt jeg dog ud af, at de var perfekte til at montere de fede små alu-blinklys jeg havde købt til formålet. I know... blinklys er anti bad-ass, men jeg kan egentlig godt li at biler bag mig kan se hvor jeg er på vej henad :-/

Et par beslag af sømplade til at holde den forkortede skærm svejses på
Sort hammerlak dækker alle spor af  dårligt spartelarbejde og rust - genialt!
Nice, clean lines!
Sådan dér! Så mangler der bare et fedt sæde...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar