søndag den 8. maj 2011

MZ Challenge 2011: Ø-hop


Som den faste læser ved buldrer den forbudte kærlighed i værkstedet. MZ'ere popper frem i hvert et hjørne og ejerne pusler forsigtigt om dem. Men i påsken var det tid til den store test. Et øhop! Ruten lød: Langs Sjællands vestkyst til Lolland-Falser, færgen til Langeland derfra Tåsinge, Fynd, Hell(s)næs(t) og tilsidst skamlingsbanken ved kolding. Sidste dagen bød på den ultimative udfordring. Storebæltsbroen i stiv modvind!

Igen som mange sikkert har luret deler en del af skribenterne på denne side en passion for gamle knallerter og ideen om at tage noget ud af et museum og prygle motoren til det sidste. MZ'en må sige at være en nær slægtning. Derfor var tour deltagerne da heller ikke overraskede over mængden af nedbrud første dag... Solen skinnede jo! Og med en svensknøgle, lidt tændrør, slanger og en kondensator kan alt fikses på de brage maskiner.

Første femhundrede meter af vores 800 km tour de force er gennemført - Knudsen har lidt problemer.Det blev dog fikset og vi drønede ud af byen.Men men så var det Søren Svejsemands tur til at punkterer, heldigvis besidder Knudsen en teknik der gør det nemt at kører med punkteret bagdæk

Men Søren insisterede dog på at lappe det.
Sidevogns-maskinen krævede også lidt opmærksomhed, men når man har seks mand ved hånden er det jo intet problem.
Efter en overnatning i Langeland, var det tid til at sige farvel til Andreas der havde sneget sig med i sidevognen. Han blev erstattet af rigelige mængder af øl og snaps.Ved Skamlingsbanken overnattede vi to nætter i Knudsens families fantastiske sommerhus, med egen strand og fantastisk påske vejr.SkamlingsbankenOlle kunne desværre ikke komme med, men da han hørte at Anders skulle konfirmeres troppede han op på hans SaharakrydserDen store dag. Anders blev konfirmeret, vi var alle meget stolte.


Sidste dag strøg vi de 200km hjem uden (de store) problemer. Anders havde et enkelt nedbrud på vej op af storebæltsbroen, men maskiner og ryttere klarede det. MZ'erne havde for alvor bevist deres værd! De billige, slidstærke maskiner fra øst er i sandhed små 150 kubiks mirakler som intet eller ingen kan slå ihjel.


ahem

4 kommentarer:

 1. MZ4Life! Genial tur, glæder mig til at komme ud og drøne MZ igen inden længe. RinDingDing!

  Jeg kan se at Nikolas' ost-racer Jawa/CZ har sneget dig uden om billederne, men den er nu også for vild!

  Jonas

  SvarSlet
 2. Jes. Der må på i aften. Men vi havde nærmest kun nedbruds billeder med den:)

  SvarSlet
 3. Vidunderlig tur! Der er intet som at få smidt nogle km i hjulene, det blev til på den gode side af 1300 for CZ'er den påske. Høj sol, kan det blive bedre?!

  Bliver fedt til Bedrock!

  -Nicolas

  SvarSlet
 4. Der er sgutte ikke nogen billeder af din fine maskine Nicolas! send mig et og det bliver tilføjet

  SvarSlet