tirsdag den 19. april 2011

Team Teufel Racing!

At køre racerløb er nogenlunde det fedeste i verden, specielt hvis det foregår på gamle lig og det hele er (næsten for sjov). Mikkel Stange og jeg fik i sidste måned taget klassisk RoadRace licens, og i weekenden var der booket banedag på fantastiske Ring Knutstorp i Sverige for at se hvad det hele handler om. Jeg havde langtfra færdiggjort Ducati Pantah'en, så jeg måtte køre på min netop klargjorte Ducati 750 SS. Mikkel Stange havde lige fået malet tanken på sin Yamaha 650 XS, og fået smækket nye sutter på så den var klar til ræs.

I dagene op til var der vild panikskruen i værkstedet. Jeg skulle have nye dæk på, men modsat alle vores andre maskiner kan man ikke lige "smutte" et moderne lavprofildæk på, men takket være flinke folk i BilExperten kom der dæk på kl 1850 fredag aften. De blev ikke lige skrubbet til, men det måtte jo komme lørdag. Stange havde skiftet dyser som en gal for at få noget kaboom ud af XS'eren på trods af at han måtte køre med mere begrænsende potter for at få lov at være med på banen. Lørdag morgen var det op kl 4.45 og afsted til racerdebut!80 km og en færgetur senere er Team Teufel Racing klar. Flinke Johan stillede bil til rådighed, og det lykkedes os at ankomme i god tid på Knutstorp.

Pakket med ynde og snilde, to maskiner + alt muligt skrammel!

Fin og flot XS'er

Klar til start Ducati 750 SS

Der gik ikke lang tid før 3. benet i teamet, og absolut 1. kører Torben, dukkede op , han havde endda eget pitcrew i form af far Benny med. Her ruller de maskinerne til teknisk syn.


Stange og jeg gav lige de funklende maskiner en tur med en klud og så var vi ellers sikre på at vores fine maskiner ville glide lige igennem synet.

Men ak! Stanges forgaffel kunne ikke give sig det mindste og der var slør i kronrørslejerne. Det resulterede i mere panikskruen, men med 100 ml mindre olie i hver gaffel fungerede de fint og den kom igennem syn.

Jeg kunne spise mig en mad, da Ducati'en heldigvis virkede. Der var ellers godt med sommerfugle i maven, mens vi kiggede på de hurtige drenge i hvid og rød klasse køre som gale. Torben's BSA er godt nok fin!

Der var tænkt på alt, klapbord, bananer og Super Topform er det atleter har brug for!Inden løbet skulle vi i vores racerkluns. Stange havde skaffet en meget fin, meget gammel læderdragt, så der var blevet investeret i noget bodyarmour. Jeg selv låner læder af Kristian fra oliehulen, rygskjold og støvler fra Knudsen og handsker fra Smeden. Fattigmandsracing indeed!


Pludselig var det vores tur og man drønede ned af langsiden og ind i det første sving.

Stange i fuld fart på XS'eren

Jeg lister rundt på Ducatien. Specielt i det her bløde sving efter broen havde jeg problemer med at Ducati'en smed med røven og lavede hjulspin, ikke rart, men nok noget der bunder i at jeg gav for meget gas lige der.

Ræs er for fedt!

Det første pas gik for mig med desperat at forsøge at finde vej, og samtidig regne ud hvordan Ducati'en (som jeg har kørt 200km på) opfører sig. Den har væsentligt flere kræfter end hvad jeg ellers har kørt på og bremser uhyggeligt meget bedre end SR'en. Ca. halvvejs inde i de første 15 min begyndte dråberne dog at falde tungt og da en gut på en moderne maskine, som jeg lå og legede med skvattede af banen blev der flaget rødt flag og vi skulle alle i pit.

og det blev ved med at regne, Stange var gået i pit tidligere fordi XS'eren kun gik på den ene cylinder (benzinhanen!), og nu måtte vi mistrøstigt se drømmen om en tør banedebut drukne.

Inde i TeamVan'en var der dog tørt og godt. Så her kunne man diskutere sving, fart og udskridninger.


Som tiden gik blev det dog for meget bare at stå og kigge, og banen var blevet givet fri til alle klasser fordi så få kørte. Stange, der kun havde fået 2 omgange var klar på en tur i regnvejret og forsøgte sig.


Wroom, desværre var der problemer med at XS'eren ikke ville dreje ud, ikke det store problem i svingene, men på langsiden gik det ikke så hurtigt.

Der var dog stadig hårde hunde med regnvejrsdæk på banen. Her et billede af stange og en der har travlt.

Her et billede et splitsekund senere. Nogle af de hurtige kørte små 200 km/t på langsiden i silende regn!

Torben havde også sine problemer, en knækket gearvælger på BSA'en bliver her fikset.

Talløse forsøg på at få XS'eren til at gå rent bar dog ikke den store succes, der var stadig problemer.

"Hvis bare jeg kørte på MZ, så kunne jeg SAAAGTENS følge med Torben". Tall tales i pitten, Stange viser tydeligt sin begejstring,


Torben fik endelig en tur på BSA'en

Mange track day cowboys på nye GSXRZXRRR1 maskiner blev kørt bagud af BSA'en, cool stuff!

Pitcrew Olle og Søren dukkede også op på MZ'erne. Der var meget snak om at hive dem ud på racerbanen en tur, men det bliver næste gang.

Som dagen gik blev det en smule mere tørt og det lykkedes os at få kørt en hel del pas. Torben foreslog at han kunne vise os rundt på banen og Stange og jeg drønede med så godt vi kunne. Med Torben foran begyndte banen at give meget mere mening og man kunne placere maskinerne de rigtige steder og komme hurtigere rundt. Desværre røg Stange på røven sekundet efter at jeg havde været ved at smide Ducatien i en kæmpe udskridning. Det resulterede i en bule i tanken på XS'eren og et ødelagt gaskabel, ikke mere ræs for Mikkel idag, men han slap uden en skramme.

Er alle arme brækkede?

Ikke det mindste er sket!

Bule i tanken og mudder på maskinen, det var meget billigt sluppet

Stange tog styrtet med ro, og det viste sig at være langt mindre dramatisk end man kunne frygte.

Efter en lang og coolamundo dag på banen var alle lige pludselig væk og det holdt selvfølgeligt op med at regne. Team Teufel var satans godt tilfredse med en fed dag. Som dagen gik fik jeg mere styr på Ducatien og dens relativt mange kræfter, og med Torbens hjælp kom der endda lidt mere styr på hvordan man finder rundt på banen. Stange fik også trillet en del omgang og XS'eren klarede ærterne fint, det lille styrt kunne ikke ødelægge humøret.

Der er stor enighed om at det er det her man skal bruge resten af livet på. Nu skal den Pantah bare lige samles og så er det afsted og køre rigtigt klassisk ræs!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar