tirsdag den 8. marts 2011

Sitzbank!

Foråret er lige om hjørnet og folk knokler som gale for at få noget på vejen inden sæsonen for alvor kommer igang. Det samme med mig og Ducati'en. Købt sidste sommer, startet ca. 1000 gange stående på arbejdsbænken, og nu endelig ikke så fandens langt fra vejen. Den største hurdle var at at betale afgift. 21.000 gode Kachungis kostede det! Satans mange penge, men den samlede maskine har stadig "kun" stået mig i 34.000 hvilket ikke er så galt for et vidunder som Ducati'en. I sommers købte jeg en fin kåbe af racer-Torben og den er nu forsvarligt monteret sammen med en fin rund MZ-parabol. Udstødningen var der savet i og den lyder ganske fantastisk, men for at man for alvor kan komme ud og køre mangler der et sæde. Det gamle ligner lort, så jeg bestilte et Ducati TT2 sæde fra de meget flinke og billige typer ved EuroplastSucci i Italien. Ideen var som altid super. Jeg havde på en eller anden måde regnet ud at det sæde ville passe perfekt på min, så der intet bøvl ville være, men AK! Der skal skæres og snittes inden det hele kan lykkes.Første tur ud i solen i 2011. Resterne af det gamle sæde sidder på. Ikke bare er det flosset, det er også satans grimt, men planen er at kunne skifte over til dette når damen skal have en tur.


Flot TT2 sæde i umiskendelig tidlig 80'er LEGO stil. 50 Euro fra Italien inkl. forsendelse!


Lidt frihånds-vinkelslibning senere og sædet blev delt i to så det kunne passe over stellet og de sære vinger måtte lade livet.


Det passer! Med lidt tape var det muligt at gennemskue hvordan sædet kunne komme til at sidde. Den bliver lidt bred over røven, men til vinter kan man vel prøve igen med et andet.


Så var det ellers igang med lidt plade alu og finde ud af hvordan de to sædedele bedst kunne samles. Som det er til at se arbejder vi med præcisionsværktøj: Både plastic- og stålskydelære, tommestok og sprittusser!


Efter at der var blevet skåret alu til var det frem med 2-komponent epoxyen og få det hele klistret sammen. Mikkel knokler ved siden af på XS-hjulet.


Her er bundpladen ikke limet på endnu, men det er tydeligt hvor det går henad. Mere alu og glasfiberspartel skal gerne gøre for en plan og fin flade til sidst.


Så blev den ellers bred over røven, men med en jawa eller puch baglygte skal det nok se fint udBunden af sædet skal skæres til så den ikke er så kantet, men formen skal lige findes (OLLE?!?!)


Når det hele snart bliver malet rødt og får en omgang klistermærker på bliver det for alvor sommer!

4 kommentarer:

 1. Bliver/er en superfed cykel!!
  Det sæde, har du købt det direkte fra den italienske hjemmeside du linker til? Har selv gang i et projekt og de har jo et fantastisk udvalg, men kan ikke finde priser etc...

  Mvh Claus

  SvarSlet
 2. Hej Claus,

  Bare skriv en mail til dem. De er vældigt flinke, men hjemmeside-service er vist ikke lige deres stærke side. Jeg var i gang til de små timer igår aftes med at spartle og slibe. Det bliver rigtigt fint. Deres almindelige sæder koster ca. 50 euro stykket, en tank med haner og dæksel omkring 1200 og en kåbe med glas ca. 1000. Held og lykke og send gerne billeder af dit projekt.

  Vh

  Jonas

  SvarSlet
 3. De 1200 og 1000 er forresten kr, ikke euro :)

  SvarSlet
 4. Var en lille forskel:)

  Takker. Glæder mig til at se hvad det bliver til med duc'en:)

  SvarSlet