onsdag den 13. maj 2009

"Bolt-on" forbedringer

Der findes ikke mange ting der er mere tilfredsstillende end at kunne forbedre funktion eller udseende af havelågen ved bare at bolte en del lige på. Ville egentlig bare være taget i værkstedet og gået i ring rundt om maskinen i går, drukket en kop te og sludret med Jonas. Men Jonas er ved at bygge en knallert til sin søster og havde brug for den tænding jeg havde lånt af ham til min egen Kreidler, så da jeg kunne se at hænderne ville blive sorte, kunne jeg jo lige så godt give SR'en en omgang kærlighed.


To hurtige småting var at montere dobbelt top-smørring og et alu dæksel til kædestrammeren istedet for det lidt svage plastik låg der er monteret som standard. Derudover kom der en alu prop i omdrejningstæller-hullet i motoren, et beslag på der begrænser styrudslaget og en lille kabelguide der holder styr på mit armerede forbremsekabel.


I godteposen lå der også et rustfrit swept-back forrør, som med nye dejlige rustfri spændebånd blev monteret sammen med gun gum, så det skulle være slut med at få spyttet udstødningsgas lige i fjæset nede fra BSA potten.


Allerede efter en testtur og turen hjem fra værkstedet har forrøret antaget den karakteristiske gyldne rusfri kulør.

Masser af ting i vente
Ja, der venter stadig småting i kasserne der skal monteres, og så er der også en god del sager på vej i posten fra nær og fjern... desværre mest fjern. Af vigtigte ting på programmet kan nævnes:
  • Nye dæk (Bridgestone Battleaxe) og et lidt mindre forhjul
  • Nye chrom bremse- og koblingsgreb
  • Oprydning i ledningsnettet, væk med med konsoller og batteri og på med en enkelt lille lyskontakt
  • Og meget, meget mere ....

1 kommentar:

  1. Yessir, der kan hurtigt ske noget på sådan en 6-7 timer i værkstedet. Rødglødende forrør og andet godt. Jeg er klar på en omgang maxiskruen igen i aften.

    SvarSlet