mandag den 17. oktober 2011

CB550 - the Avenger, Part I

Sæsonen er endnu IKKE forbi, men det er snart tid til at forskanse sig i værkstedet og bygge, file, male og på anden vis lave sin Racer endnu mere bad-ass. Min Honda CB550 blev påbegyndt sidste vinter og jeg har taget billeder og skrevet lidt om transformationen fra menig CB til mega-bad semi-caferacer raket. Her har i første afsnit ud af 87...

04.02.2011 - På MC rov i Jylland

Det er gennem omfattende studier af websider, aviser, mv. blevet bevist, at alle fede brugte MC's befinder sig i Jylland. Anders fra knallertklubben Teufelskerle er kommet frem til samme konklusion, så vi besluttede os til at slå pjalterne sammen og tage på MC rov i Jylland.


Fellow MC-plyndrer Anders fra Teufelskerle

Jeg var ude efter endnu en CB - denne gang en 4-cylindret CB550. Købet af endnu en motorcykel, blev retfærdiggjort med følgende:

  1. Kunne godt tænke mig en større, lidt mere behagelig MC at køre langt + få lidt mere smæk på når der skal køres dødskørsel...
  2. Vil gerne prøve at ombygge en standard MC til en übercool bad-ass caferacer-rat-bike-wiwe RAKET!
  3. Fordi man kan.
Vi kaprede en herlig rummelig Ford Transit af Bagus.dk buddy Morten, og snart var vi på de evige landeveje mod MC-land.

Jylland ligger i den anden ende af galaksen
Der er nu altså flot i det der Jylland...

Første stop var en CB550, der var shinet op, men valgte ikke at kunne starte - til stor irritation for sælgeren. Vi sagde tak og satte kurs stik nordpå. Målet var Struer... En sand oase i det nordvestjyske, hvis man vel at mærke er ude efter at købe Østtysklands stolthed: Dass MZ motorrad! 80% af samtlige MZ'er til salg i Danmark er nemlig at finde i Struer!Ikke til at få liv i...

...kan man mon løbe den igang...? mmnej... KØBT!

Anders og resten af Teufelskerlene, er tilsyneladende blevet smittet med en ondsindet virus, der efterlader den inficerede med uhæmmet trang til køb af disse to-taktsmaskiner fra helvede. Vi besøgte to sælgere. Ingen af cyklerne - en ES150 og en TZ150 - kunne køre, men Anders snuppede begge to alligevel. Selvfølgelig. Det kostede den arme mand hele 3300,- ialt, så resten af måneden står nok på vælling og rå pasta for ham.

Med Transitten fuld af østtysk ingeniør- og designarbejde, gik turen mod Viborg, hvor endnu en CB550'er befandt. Jeg havde ret store forventninger til denne og ikke mindst at den skulle med hjem. Jeg havde talt en del med sælger, Jan, og jeg åd hans historie om, at han havde købt den til sin kone, men var nød til at sælge da den var dog liiiige stor nok til hende. Han havde heldigvis nået, at få sin hofmekaniker til at sætte især motoren tip-tip istand for 10 kilo! INTERESSANT! Et aldeles glimrende udgangspunkt for et ombygningsprojekt.

Vi ankom til Viborg, men Jan var ikke helt færdig med dagens dont i sin Tattoo-biks. Vi kørte ind til biksen og blev mødt med ad libitum pizza fra bakken og håndbajere. De sjællandske MC-plyndrere valgte her at sænke paraderne og tage imod denne venlige gestus fra de indfødte. Mega Rock-n-roll at købe sin MC af en tatovør!


Senere nåede vi Jans residens hvor CB550 blev inspiceret. Det virkede spitzenklasse, så efter endnu lidt øl og kontraktskriveri, blev den smidt bag i Transitten til MZ'erne. En herlig last.

Firkantede spejle og skumhåndtag... KØBT!

Hjemturen gik forbløffende nem og relativ hurtigt. Der blev ævlet om den kommende sæsons glorværdige ture og tjekket fede bikes på min telefon. Vi blev bl.a. enige om, at Honda Danmark skal se at få hevet den nye, sygt fede, klassiske Honda CB1100 til landet. Der rettes snarligst officiel henvendelse til Honda Danmark, med krav om øjeblikkelig import. OR ELSE!

1 kommentar:

  1. Coolamundo! Det må snart være tid til endnu en tur til det jyske for at hive skramsel med hjem! Med den hastighed maskinerne bliver gjort klar på, burde vi jo køre hver måned....

    Jonas

    SvarSlet