tirsdag den 25. marts 2014

MZ touring enabled!

Nogle gange køber man noget, som dybest set er noget rigtig gammelt bundrustent lort. Men så er det måske billigt, og det er en kvalitet som en eksil Jyde kan forstå! Som fx dette sæt seitengepäckträgere til en TS250/1 som gik for den nette sum af 20 euro! Den slags er mere en udfordring end et dumt nattekøb!
Måske lidt af hvert.
 Efter en god times tid i selskab med en vinkelsliber, et slibehjul, en stålbørste, sandpapir og en dunk sprit, er resultatet nærmest hæderligt. Under den grove rust bankede et hjerte af halvdårligt jern, og det er helgodt nok til mig.
 Hammerite på dåse i malekabinen, også godt nok til mig.
 De skulle endda ikke engang voldes SÅ meget igen før de kom på. Bum! Motorcyklens svar på jydekrog!
 Jeg snublede over et par aflagte BSA kasser på Gul og Gratis der passer lige på en studs. En klat brunlig maling magen til resten af maskinen, og man skulle tro at de var bygget dertil. Så mangler man ikke andet end den åbne vej og hele sommeren at køre i. Nåh ja vent, det er jo lige dér! Fedt.

fredag den 14. marts 2014

MZ sidevognspower (MK2)

Sidste år købte vi i sidevognslauget en vidunderlig blå MZ ES250'er med sidevogn. Lækker og flot! Sommeren gik med glade dage i maskinen. Danmark og sverige blev kørt tynd, men det hele endte en sen-sommerdag hvor den gode Anders Patbajs, med kammerat i vognen, vendte hele maskinen på hovedet ved siden af en svensk skovvej. Død maskine, men masser af dejlige forsikringspenge! Tørsten efter mere maskine var ikke til at dæmpe og i weekenden var det afsted syd for Hannover og hente en ny genial maskine! Foråret bliver vidunderligt!


hmmm...ud og købe livsfarlig contraption siger i? Disse tre (plus ham bag kameraet) har et skarpt øje (for et eller andet...)




Vel nede i det bakkede Tyskland stod den og ventede. Smuk, hvid og i væsentlig bedre stand end den gamle.
 
Ejeren havde lige fået motoren hovedrenoret og skidtet startede endda!
ein bischen rauch! total Normal!

ud på vejen og op på traileren
Traditionen tro skal man dele en pølse for at fuldbyrde købet i Tyskland. Alle er flinke i Tyskland!

16 timer og 1050 km og hjmme i gården står den. smækker og lækker!